Özkent Akbilek Ortaokulu

ANDİÇEN MAH. EVRİM. SK. NO 6 SİNCAN / ANKARA
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye?nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
Misyon
Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı Cumhuriyet ilkelerinden ödün vermeyen çalışkan bilgi ve birikimlerini insanlık yararına kullanan, yenilikçi, hoşgörülü, bilgiyi özümseyen, araştıran, sorgulayan, analitik düşünen ve kritikler yapabilen, bireylerle etkili iletişim kurabilen, takım ruhu ve dayanışmayı destekleyen, mesleki ve bireysel gelişime açık, katılımcı, dinamik, iş ahlakı, etik ve toplum vicdanına saygı gösteren, toplumsal sorumluluk duyan, çevreye duyarlı, teknolojiyi kullanabilen, çağdaş yaşamın gerektirdiği evrensel bilgi, beceri ve değerlerle donatılmış bireyler olarak öğrencilerimizi bir sonraki eğitim ve öğretim sürecine hazırlamaktır.
Başarılar
TKY Okulumuz 2011 / 2012 Eğitim Öğretim yılında kurum kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görülmüştür. GÜREŞ İlçe 13/14 yaş grup üçüncülüğü kazandık. BADMİNTON Yıldız kızlar bölge birinciliği kaxandık.
Öğretim Şekli :Tam gün eğitim
08.40-15.15
Doğal gaz kalorifer.
Otobüs dolmuş ve banliyö tren ile ulaşılmaktadır.
Sincan Andiçen Mahallesi genellikle işçi ve memur ailelerden oluşmuştur.
İl merkezine 25 KM ilçe merkezine 1 KM mesafededir.
Erasmus K219 Yourope"You in Europe" projesi 2017-2019